در جریان دیدار محمدعلی ربانی با مسئولین و سردبیران روزنامه و برخی شبکههای رسانهای هند بر اختصاص ستونی از روزنامههای این کشور برای معرفی فرهنگ و ادب فارسی توافق شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با روز خبرنگار و به منظور توسعه ارتباطات رسانهای و همکاریهای رسانهای بین دو کشور ایران و هند، محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلینو در دیدارهای جداگانهای با 10 تن از مسئولین و سردبیران روزنامه و برخی شبکههای رسانهای هند گفتوگو کرد.
در این دیدارها، سردبیران و مسئولین روزنامههای صحافت، هندوستان اکسپرس، سایبان، سیاسی منظر، دیپلماسی تودی، اخبار مشرق، انقلاب، مؤسسه رسانهای مطالعات خاورمیانه و هند حضور داشتند.
ربانی در سخنانی، با اشاره به اهمیت نقش روزنامه نگاران در تصویرسازی و انعکاس واقعیتها از همکاریهای نزدیک نشریات هند در انعکاس اخبار و مقالات مربوط به ایران قدردانی کرد.
رایزن فرهنگی ایران در دهلینو رسانهها را عامل تأثیرگذار در همگرایی و واگرایی میان ملتها برشمرد و با اشاره به سیاه نمایی رسانههای غربی در خصوص مسلمانان و ایران، بر اهمیت مطبوعات و اصحاب رسانه در روابط سیاسی و فرهنگی ایران و هند تأکید کرد.
وی همچنین با اشاره به سابقه تاریخی روابط فرهنگی ایران و هند و ذهنیتهای تاریخی مثبت دو ملت از یکدیگر ابراز امیدواری کرد تا روزنامه نگاران هندی و ایرانی بتوانند از سرمایه مشترک، مسیر توسعه همکاریهای دو کشور بزرگ ایران و هند را بیش از پیش هموار سازند.
انجمن روزنامه نگاران ایران و هند تشکیل شود
ربانی پیشنهاد شکل گیری همکاری و ارتباط مستمر بین روزنامه نگاران ایران و هند از طریق فعالسازی انجمن روزنامه نگاران ایران و هند را داد و به تشریح فرصتهای همکاریهای رسانهای دو کشور پرداخت.
وی در ادامه سخنانش، بر ضرورت واقعیت نگاری و بر پرهیز از تأثیرپذیری از فضای رسانهای غرب در خصوص ایران و مسائل مرتبط به روابط دو کشور تأکید کرد.
در ادامه این دیدار، خبرنگاران و سردبیران روزنامههای هند با ابراز خرسندی از همکاری و تعامل با رایزنی فرهنگی کشورمان در دهلینو، خواستار دسترسی مستقیم و بی واسطه به اخبار و تحلیلهای خبری مربوط به ایران شدند.
همچنین، مقرر شد به منظور آشنایی هر چه بیشتر مخاطب هندی با فرهنگ و ادب فارسی، هر هفته ستونی از هر روزنامه در اختیار رایزنی فرهنگی ایران در دهلینو قرار گیرد تا در آن به آموزش زبان فارسی و معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی و ایران امروز بپردازد.
برپایی وبینارهای مشترک و دورههای مشترک کارگاهی رسانه و ارسال مداوم محتوا و مقاله از دیگر موارد مورد توافق بود.

انتهای پیام/ص