حجتالاسلام فیاض باقر، دبیر مجتمع علما و خطبای بمبئی در وبینار «روز کامل شدن دین مبین اسلام» که به همت خانه فرهنگ ایران برگزار شد، گفت: اهتزاز پرچم اسلام در گروي اطاعت از ولایت فقیه است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با توجه به گسترش ویروس کرونا و اعمال محدودیتهای گسترده و با توجه به قابلیتهای فضای مجازی و همزمان با عید امامت و ولایت غدیر خُم، خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی وبیناری با عنوان «غدیر روز کامل شدن دین اسلام» را در فضای مجازی زوم برگزار کرد.
محسن آشوری، وابسته فرهنگی ایران در بمبئی در آغاز سخنانش، گفت: غدیر روزی است که دشمنان اسلام و کفار از مخالفت با دین اسلام مایوس شدند، چراکه در غدیر نقشه راه برای آینده ترسیم شد و همه مسلمانان را به آینده امیدوار کرد.
وی در ادامه با اشاره به قضیه رهبری جامعه اسلامی افزود: قضیه رهبری در جامعه اسلامی به قضیه نظام حکومتی و امامت در جامعه اسلامی باز میگردد. ماجرای انتخاب رهبری در غدیر خُم ماجرای تعیین ضابطه و چارچوب برای جامعه است. قاعدهای را پیامبر اکرم (ص) به نام امامت و ولایت برای جامعه مسلمین وضع کرد.
آشوری خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که جوامع بشری از دیر باز حکومت داشتهاند و بشر انواع و اقسام حکومتها را نیز تجربه کرده است، اما اسلام این نوع از حکومتها و این قدرت مداریها را قبول ندارد، امامت را قبول دارد، این قاعده اسلام است و غدیر این اصل مهم را بیان میکند.
ولایت فقیه به عنوان یک اصل قرآنی
آیتالله سید عقیل غروی، ار روحانیون لندن اظهار کرد: غدیر یک مناسبت دینی نیست، بلکه یک حقیقت روشن است، امام جعفر صادق(ع) با سه بار قسم میفرمایند که بالاتر از این عید، عیدی وجود ندارد. عید فطر و عید قربان عید همه مسلمانان است اما عید غدیر عید اسلام محسوب میگردد. تمامی آیات قرآن کریم در تفسیر و تاویل به غدیر خم منتهی میشود و به صورت ویژه دو آیه در قرآن به این موضوع پرداخته شده است.
وی همچنین، بیان کرد: نظامی که در قرآن بر آن تأکید فراوان شده، نظام ولایت است و در زندگی باید با تمسک به ولایت راه زندگی را به نحوه احسن پیمود و غدیر تجلی ولایت است. ولایت غدیر به معنای ولایت الله توسط امام معصوم و ولایت فقیه یعنی ولایت توسط فقیه جامع الشرایط در زمان غیبت امام معصوم است.
حجتالاسلام والمسلمین اسلم رضوی، دبیر جامعه روحانیت شیعه ایالت مهاراشترا شهر پونا از دیگر سخنرانان این وبینار بود. وی گفت: باید توجه داشت که پیامبر عظیم الشان اسلام سه روز در غدیر خم در حج الوداع تنها برای آنکه اعلام کنند که حضرت علی(ع) دوست من است اتراق نکردند، بلکه موضوع مهمتری را بیان داشتند که همان امامت و ولایت امیرالمؤمنین بود.
تقی رضا، از شهر حیدرآباد هند با بیان سخنانی، مطرح کرد: واقعه بزرگ غدیر آن قدر برای مؤمنان و متقیان عظیم است که سالیانه آن را باید زنده نگه داشت. به راستی آن واقعه بزرگ و مبارک در غدیر خم تکمیل کننده دین اسلام است و مهر تایید بر حکومت ولایت و همچنین ولی فقیه است.
حجتالاسلام والمسلمین فیاض باقر، دبیر مجتمع علما و خطبای بمبئی تأکید کرد: دین برای زندگی انسانها آمده است. نظامهای موجود از دیرباز تا کنون نیاز به دین داشتهاند چرا که بدون آن به یک نظام فاسد و ضد بشری تبدیل میشوند. در صدر اسلام، دشمنان فکر میکردند پس از رحلت پیامبر(ص) دین اسلام از بین خواهد رفت و مثل قبل میتوانند حکومت فاسد خود را رواج دهند، اما غدیر خُم خط بطلانی بر ایدههای پلید آنها بود.
وی یادآور شد: امروزه در غیاب حضرت ولی عصر(عج)، ولایت فقیه در دست با تدبیرترین و شجاع ترین فرد، یعنی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) است که ایشان پرچم اسلام را زنده نگه داشتهاند و امیدواریم که این پرچم به دست صاحب اصلی آن داده شود.
گفتنی است؛ این وبینار در شبکه یوتیوب خانه فرهنگ کشورمان و همچنین، شبکه تلویزیونی اردو زبان سفیر تی وی به صورت آنلاین پخش شد.

انتهای پیام/ص