معاون بررسیهای راهبردي معاونت امور بانوان و خانواده رياست جمهوری در چهارمين دور گفتوگوهای فرهنگی بانوان ايران و چين اظهار کرد: بانوان در نقش مادر، همسر، پرستار و فرزند در کانون خانواده، نقشآفرینان اصلی در پیشگیری و خود مراقبتی در برابر ویروس کرونا هستند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سوسن باستانی، معاون بررسیهای راهبردي معاونت امور بانوان و خانواده رياست جمهوري در سخنرانی خود در چهارمين دور گفتوگوهای فرهنگی بانوان ايران و چين که به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، به موضوع «عملکرد دولت جمهوری اسلامی در حوزه سلامت بانوان و خانواده در دوران شیوع کرونا» پرداخت.
وی اظهار کرد: سلامت یکی از نیازهای اساسی انسان است که نمیتوان از آن چشم پوشی کرد و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز برخورداری از سلامت را حق اساسی برای همه افراد کشور خود میداند. برهمین اساس، ارتقای سلامت همیشه در اولویت برنامههای کشور قرار دارد و افزایش کیفیت زندگی مردم علاوه بر افزایش امید به زندگی جزء اهداف سلامت به حساب میآید.
نقش زن در خانواده از محوریترین نقشها محسوب میشود
باستانی افزود: سلامت بانوان مهمترین راه برای رسیدن به زندگی سالم برای همگان بوده و نقش زن در خانواده از محوریترین نقشها به شمار میآید. بانوان، محور اساسی سلامت و اعتلای خانواده و جامعه محسوب میشوند و مرگ و میر، ناتوانی و رفتارهای آنها، همه ابعاد سلامت خانواده را تحت تأثیر قرار میدهد.
وی در ادامه، بیان کرد: متأسفانه پیدایش بحران بیماری عالمگیر کووید ـ 19 از دسامبر 2019 موجب رویدادی اضطراری شد که وضعیتی خطرناک و ناپایدار برای افراد، خانواده، جوامع و دولتها ایجاد کرد و باعث به وجود آمدن وضعیتی شد که برای مقابله با آن نیاز به استراتژیها و اقدامات اساسی و جدید شدیم.
باستانی ادامه داد: اگرچه شواهد ملی و بینالمللی حاکی از آن است که در همهگیری کووید ۱۹، گروههاي مختلف سني و جنسي در معرض خطر هستند، اما تأثیر طولانی مدت این همهگیری، به دليل طولاني شدن دورههاي قرنطينه و خانه نشيني اجباري میتواند تأثيرات مضاعفي بر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی گروههاي مختلف بانوان وارد و بسياري از نابرابريها را تشديد کند.
بانوان پیشگامان حفاظت از خود و اعضای خانواده در پیشگیری از کرونا
معاون بررسیهای راهبردي معاونت امور بانوان و خانواده رياست جمهوري افزود: علاوه بر بیماری و مرگ و میر ناشی از کووید 19 در بانوان، نگرانیهای مرتبط با سلامت مادر و نوزاد در دوره بارداری و پس از زایمان در همهگیری فوق، افزایش وظایف و مسئولیتهای بانوان برای اقدامات پیشگیرانه و مراقبت از بیماران مبتلا در خانواده همچنین وظایف آنان برای اداره امور فرزندانشان در شرایط تعطیلی مدارس، مشکلات بانوان سرپرست خانوار، فشارهای اقتصادی ناشی از تعطیلی و قرنطینهها، محدود شدن دورهمیها و دیدارهای خانوادگی و دوستانه، فشارهاي زیادی بر جسم و روان بانوان وارد کرده است.
وی در ادامه سخنانش، گفت: با وجود همه اینها باید گفت که بانوان همچنان در شرایط فوق، در نقش مادر، همسر، پرستار و فرزند در کانون خانواده، نقش آفرینى جدى و مؤثرى در خودمراقبتى و حفاظت از خود، اعضای خانواده و جامعه در پیشگیری از کووید١٩ ایفا کردهاند. در نتیجه برای اینکه بتوانیم سریعتر این بیماری همهگیر را پشت سر بگذاریم و جوامع تاب آورتری ایجاد کنیم باید سلامت، منافع و حقوق بانوان را ارتقاء دهیم تا بانوان همچنان بتوانند به محافظت از سلامت خود و دیگر اعضای خانواده ادامه دهند.
باستانی با بیان خدمات و حمايتهاي اجتماعي جمهوری اسلامی ایران برای بانوان و خانوادهها گفت: جمهوری اسلامی ایران بالاخص معاونت امور بانوان و خانواده به عنوان سیاستگذار، با در نظر گرفتن نقش دوگانه بانوان به عنوان ارائه دهندگان و دریافت کنندگان خدمات سلامت، با بهرهمندی از ظرفيتهاي موجود در جامعه و نهادهاي دولتي و غير دولتي و تکيه بر پتانسيلهاي تخصصي، گامهای مؤثری در راستای تحقق عدالت، دسترسي بيشتر به امکانات و فرصتهای اجتماعی و محیطی در حیطه بهداشت و سلامت، كاهش خشونت و افزايش دسترسي به خدمات و حمايتهاي اجتماعي برای بانوان و خانوادهها در کشور برداشته است.
وی به فرهنگ سازی در حوزه مقابله با ویروس کرونا، تقدیر از زحمات بانوان پرتلاش خط مقدم درمان، آگاهسازی و ارتقاء دانش و سواد سلامت در حوزه پیشگیری و خودمراقبتی، برگزاری وبینارهای تخصصی بانوان و سبک زندگی سالم، اجرای طرح آموزشی «بانوان؛ طلایه داران شفا»، اجرای طرح بهار در خانه با هدف ترویج و اشاعه فرهنگ گفتگو در جامعه، ارتقاء سواد سلامت روان و ایجاد نشاط برای بانوان اشاره کرد.
معاون بررسیهای راهبردي معاونت امور بانوان و خانواده رياست جمهوري خاطرنشان کرد: همه ما برای مقابله با این ویروس جدی هستیم اما از آنجا که این بیماری موجب بروز دادن و سوء استفاده از انواع نابرابریها از جمله نابرابریهای جنسیتی شده است و اثر آن در طولانی مدت میتواند به همه آسیب برساند در نتیجه برای گذار از این دوره سخت، نیازمند آگاهی، هوشیاری و حمایت همه جانبه از بانوان در خانواده و جامعه هستیم.

خانم فینگ چاو هوی، بازرس درجه دو دپارتمان توسعه زنان و رییس بخش مبارزه با فقر فدراسیون سراسری زنان چین با اشاره به موضوع «چالشهای اپیدمی برای اقتصاد کشورهای مختلف و نقش زنان در ریشه کنی فقر» گفت: مبادلات چین و ایران طی سالهای متوالی در ابعاد مختلف نزدیک تر شده و بنده در سال 2015 در رأس هیأت نمایندگی صنایع دستی زنان چین برای حضور در نمایشگاه بینالمللی صنایع دستی به ایران سفر کردم و طی تبادل با نهادهای مختلف از نزدیک با نقش مهم زنان ایران در گسترش هنر صنایع دستی و فرهنگ سنتی و پیشبرد توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور آشنا شدم.
وی همچنین، بیان کرد: دستاوردهای چشمگیر چین در امور فقرزدایی زنان نیز نیروی بزرگی به ایجاد جامعه نسبتاً مرفه و تحقق فقرزدایی چین افزوده و خرد و تجربیات چین در تسریع روند فقرزدایی زنان جهان و توسعه امور بینالمللی زنان ارایه داد.
فینگ چاو هوی به پنجاهمین سالگرد برقرار روابط چین و ایران اشاره کرد و گفت: ما مایلیم همراه با ایران ضمن تقویت دوستی و تبادلات در دوران پساکرونا، در اشتغال و فقرزدایی زنان همکاری کرده و برای ایجاد جهانی بدون تبعیض جنسیتی و ایجاد جامعه بشری با سرنوشت مشترک تلاش کنیم.
بنابر اعلام این خبر، به همت اداره ارتباطات فرهنگی بینالمللی بانوان ادارهكل همكاریهای فرهنگی و امور ايرانيان خارج از كشور رایزنی فرهنگي ايران در پكن و مشارکت فدراسيون سراسري بانوان چين و معاونت امور بانوان و خانواده رياست جمهوري و دانشگاه الزهرا(س)، چهارمين دور گفتوگوهای فرهنگی بانوان ايران و چين با حضور مقامات بانوان دو كشور با عنوان تقویت تعامل در پساكرونا «جهان مشترك: سرنوشت مشترك» به صورت ويدئو كنفرانسی، برگزار شد.
انتهای پیام/ص